Doe mee

Steun Volt

Als lid werk je mee aan de opbouw van de partij en draag je bij aan onze visie en plannen. Je wordt lid van de snel groeiende Haagse, Nederlandse en Europese Volt beweging. Met je contributie versterk je ook de kracht van onze organisatie en kan jij mee praten over onze toekomst! Natuurlijk kan je Volt ook steunen met een (aftrekbare) gift voor de opbouw van de partij.

Word actief!

Je kunt op verschillende manieren actief worden voor Volt Den Haag. Hieronder vind je de openstaande vacatures en de projecten waarbij we momenteel actief op zoek zijn naar vrijwilligers. Wil je wel helpen, maar liever op andere projecten of ondersteunend? Neem dan contact op via denhaag@voltnederland.org. Wij helpen je graag verder!

Campagne-kanjer Tweede Kamerverkiezingen

Steun Volt tijdens de campagne!

^

Op 22 november zijn er niet-periodieke Tweede Kamerverkiezingen. Bij de campagne kunnen we alle hulp gebruiken! Meld je aan voor de campagnepool van Volt Nederland, of neem contact op met het bestuur om op de hoogte te blijven van lokale campagne-activiteiten!

Project - Vadercentrum Adam

Laten we samen zichtbaar zijn, als politieke partij die zich inzet voor een inclusieve en bloeiende stad!

^

Wil jij een positieve impact hebben op de lokale gemeenschap en het vertrouwen in de politiek vergroten? Het Grassroots team van Volt Den Haag is wekelijks aanwezig in het Vadercentrum, waar we in dialoog gaan met vele mensen. Maar we hebben jouw hulp nodig!

HELPEN? GRAAG!

We geloven sterk in de kracht van dialoog en gesprekken om begrip en samenwerking te bevorderen. Door aanwezig te zijn op het Vadercentrum kunnen we actief luisteren naar de behoeften en zorgen van onze medeburgers.

We zijn op woensdagen op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen bijdragen aan de organisatie van deze bijeenkomst. Of je nu helpt bij het inrichten van het plein, het verwelkomen van de gasten of het coördineren van activiteiten, jouw inzet zal van onschatbare waarde zijn.

Door deel te nemen aan avonden bij het Vadercentrum, krijg je niet alleen de kans om jouw betrokkenheid bij de gemeenschap te tonen, maar ook om in contact te komen met mensen van alle achtergronden. Het is een prachtige gelegenheid om te laten zien waar Volt Grassroots voor staat: inclusiviteit, samenwerking en het versterken van de lokale gemeenschap.

Als jWe zoeken hulp bij het maken van flyers om uit te delen & vrijwilligers die aanwezig willen en kunnen zijn bij spreekuren. Meer informatie of ben je geïnteresseerd? Neem contact op met Astrid Plugge (astrid.plugge@volteuropa.org).

Laten we samen zichtbaar zijn, als politieke partij die zich inzet voor een inclusieve en bloeiende stad!

Project - Roadshow Voorburg

Laten we samen bouwen aan een hechtere gemeenschap in Voorburg. Samen maken we het verschil!

^

Om een veilige en prettige leefomgeving te creëren, is een sterk gevoel van saamhorigheid essentieel. Helaas zijn onze buurten tegenwoordig niet meer zo hecht als vroeger. Mensen kennen elkaar niet meer en zijn niet op de hoogte van de lokale organisaties en wat er speelt in hun wijk. Maar wij zijn vastberaden om hier verandering in te brengen!
Het Volt community & grassroots team zet zich na de zomer in om organisaties, Volters en inwoners van Voorburg met elkaar te verbinden. En we hebben jouw hulp nodig! Samen willen we een geweldige roadshow organiseren in Voorburg, waarin we mensen samenbrengen, plezier hebben en de lokale organisaties in de schijnwerpers zetten.

HELPEN? GRAAG!

We zijn op zoek naar enthousiaste Volters zoals jij, die samen met ons een onvergetelijke middag willen neerzetten. Of je nu een talent hebt voor evenementenplanning, communicatie, gastvrijheid of gewoon graag de handen uit de mouwen steekt, mail ons voor meer informatie!
Als vrijwilliger bij de roadshow krijg je de kans om je vaardigheden te ontwikkelen, nieuwe mensen te ontmoeten en een positieve impact te hebben op de gemeenschap waarin je woont. Doe mee en maak deel uit van dit geweldige initiatief! Voor vragen of aanmeldingen, neem contact op met Astrid Plugge (astrid.plugge@volteuropa.org).
Laten we samen bouwen aan een hechtere gemeenschap in Voorburg! Samen maken we het verschil! 

Project - Onboarden nieuwe leden

Zodat alle nieuwe leden een warm welkom krijgen!

^

Met meer dan 900 leden is Den Haag één van de regio’s in Nederland met de meeste Volters. We zijn erg trots dat we ons positieve geluid zo ver kunnen laten horen. Maar daar blijft het niet bij. Elke maand mogen we heel wat nieuwe leden verwelkomen. Vooral nu het kabinet gevallen is en het verhaal van Volt relevanter is dan ooit! De afgelopen dagen zagen we al een piek in de aanmeldingen, en we verwachten dat dit tot de verkiezingen zo zal blijven.Het Volt Community Organizing team is verantwoordelijk voor het verwelkomen van deze nieuwe leden. Dit doen we door middel van het toesturen van een onboardingsdocument via de mail. Dit document bevat alle relevante informatie over Volt Den Haag. Denk hierbij aan de structuur, hoe we communiceren, en wat de mogelijkheden zijn om actief mee te doen. Daarnaast vinden we het prettig om de nieuwe leden persoonlijk te spreken door middel van een kop koffie of een telefoongesprek.

HELPEN? GRAAG!

We zijn op zoek naar enthousiaste Volters die samen met het Community Organizing team willen helpen met het onboarden. Specifiek in het bellen van de nieuwe leden. De gesprekken die je hierbij voert zijn zeer divers. Dit kan gaan over praktische zaken zoals het geven van meer informatie over de structuur van Volt Den Haag tot het aanhoren van enthousiaste ideeën en deze helpen te realiseren! Gezien onze Europese identiteit zal je daarnaast veel Europeanen spreken, wat dit de perfecte kans maakt om je netwerk binnen Volt uit te breiden!Iedereen kan zich aanmelden. Het maakt niet uit hoeveel kennis je hebt van Volt of hoelang je lid bent. We zullen je ondersteunen met een script op hoofdlijnen, een onboarding checklist en alle informatie die je nodig hebt over de structuur van Volt Den Haag. Voor vragen of aanmeldingen, neem contact op met Roel Noordhof (roel.noordhof@volteuropa.org). Met de aankomende verkiezingen is dit het moment om de groei van Volt te verzilveren. Dit project geeft je de mogelijkheid om aan de basis te staan van deze groei!

Vacature - Lid Kandidatencommissie Volt Den Haag (6 - 8 uur per week) (v/m/x)

^

Volt zoekt leden voor de Lokale Kandidatencommissie van Den Haag. Ben jij een betrokken Volter en wil jij er voor zorgen dat Volt in Den Haag sterk staat? Solliciteer dan nu bij team Den Haag voor de lokale kandidatencommissie en help jouw team de volgende stap te nemen!

Wat is en doet een lokale kandidatencommissie? 

De lokale kandidatencommissie adviseert het lokale bestuur en de leden over de geschiktheid van kandidaten voor belangrijke functies binnen Volt op lokaal niveau en over kandidaten voor de kieslijst binnen de gemeente en de provinciale staten van Zuid-Holland. De lokale kandidatencommissie bestaat momenteel uit drie leden. We zoeken nog twee leden, zodat we in totaal met vijf leden zijn. Met name vrouwen worden aangemoedigd te reageren.

Wat verwachten we van je? Als kandidaat zal je:

 • De waarden van Volt onderschrijven, evenals het lokale, nationale en Europese beleidsprogramma van Volt. Wij zijn Europees, grassroots, democratisch en inclusief. Affiniteit met Europa is noodzakelijk.
 • Minimaal 3 maanden Lid zijn van Volt.
 • Plezier vinden in het verbinden van mensen
 • Om kunnen gaan met vertrouwelijke informatie 
 • Gedurende 2 jaar ongeveer 6 tot 8 u per week beschikbaar zijn.
 • Ervaring met het voeren van selectiegesprekken is een pré, als ook kennis van de lokale en regionale politiek.

Wat ga je doen?

 • Je zal op professionele wijze sollicitatiegesprekken voeren.
 • Je selecteert kandidaten en draagt hen voor aan de leden (via het bestuur).
 • Je bewaakt de zorgvuldigheid van de procedure.
 • Je legt achteraf verantwoording af over het proces.
 • Je zal deelnemen aan kernteamvergaderingen.

Interesse? 

Meld je aan en stuur de onderstaande documenten naar de lokale kandidatencommissie van Volt Den Haag: jasper.hondelink@volteuropa.org. Vergeet niet te vermelden voor welke post je solliciteert.

 • Een CV.
 • Motivatiebrief waarin jij uitlegt waarom jij geschikt bent als lid van de LoKanCie.

Volt is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen ongeacht gender, leeftijd opleiding, culturele achtergrond, van wie je houdt of wat je gelooft. Solliciteer vooral als je denkt bij te kunnen dragen aan de diversiteit van ons team.

Vacature - Co-lead Community Organizing (v/x) Volt Den Haag (6-8 uur per week)

Ben jij de verbinder voor onze leden en organiseer je graag evenementen?

^

Volt Den Haag is op zoek naar een community co-lead! Als community lead organiseer je evenementen zoals lezingen en workshops, maak je nieuwe leden wegwijs in de organisatie en maak je van Volt Den Haag een hechter geheel.

Wat doet een community co-lead?

Jij bent die inspirerende en enthousiaste Volter die het voortouw wil nemen bij het uitbouwen van de Volt community in Den Haag. Met jouw team zorg jij ervoor dat nieuwe leden in Den Haag snel een plekje vinden in de Volt community. Jij zorgt er ook voor dat je met je team initiatieven start om de saamhorigheid tussen Volt-leden te vergroten en dat je met jouw enthousiasme de andere Haagse Volt groepen, zoals Grassroots, Communicatie en het Campagneteam, via de community kan ondersteunen. Het Community team is daarmee het aanspreekpunt voor leden van Volt Den Haag en als Co-lead zorg je ervoor dat iedereen in het team op de goede plek zit. Daarnaast organiseer je evenementen zoals lezingen, workshops en borrels. Dat alles om de saamhorigheid te vergroten en mensen met elkaar in verbinding te brengen.

Daarnaast bereidt Volt Den Haag zich voor op de Tweede Kamerverkiezingen. Dit is een bijzondere periode, waarin er veel van de leden gevraagd wordt en waarin er veel mogelijkheden zijn voor het community team. Denk aan evenementen voor het werven van vrijwilligers voor de campagne of om mensen buiten Volt te enthousiasmeren om lid te
worden. Verder houd je als community lead contact met andere community leads binnen Volt Nederland en vergader je met het kernteam van Volt Den Haag om de koers hiervan te bepalen.


Wie zoeken we?

• Je bent enthousiast, doelgericht, zelfstandig en kunt goed samenwerken
• Je hebt affiniteit met het leiden van een team en ervaring met het structureren van werk
• Je hebt affiniteit met relatiemanagement en het organiseren van evenementen
• Je hebt een natuurlijke drive om onze community te ontwikkelen en samenwerkingen te laten floreren. Je weet nieuwe leden aan ons te binden én met elkaar te verbinden
• Je bent overtuigd van de uitgangspunten van Volt
• Je bent minimaal 2 maanden lid van Volt
Geschatte tijdsbesteding per week:
Je hebt gemiddeld 6 tot 8 uur per week beschikbaar, mogelijk meer in campagnetijd. De
tijdsbesteding kan uit de vergaderingen met de teams bestaan maar ook uit het organiseren
van evenementen en het welkom heten van nieuwe leden. De besteding is daardoor
verschillend per week.

Interesse?

Meld je aan en stuur de onderstaande documenten naar de lokale kandidatencommissie van Volt Den Haag: jasper.hondelink@volteuropa.org. Vergeet niet te vermelden voor welke post je solliciteert.
• Een CV
• Motivatiebrief waarin jij uitlegt waarom jij geschikt bent als Community Lead en gemotiveerd bent om minimaal 2 jaar beschikbaar te zijn voor deze functie.
Volt is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen ongeacht gender, leeftijd opleiding, culturele achtergrond, van wie je houdt of wat je gelooft. Vooral indien je meent bij te kunnen dragen aan de diversiteit van ons team, word je uitgenodigd om te solliciteren op deze functie.

Vacature - Communicatie Lead (m/v/x) Volt Den Haag (4-6 uur per week)

Kun jij overweg met grafisch design en vind je het leuk om je bezig te houden met social media? Kijk snel verder!

^

Volt is op zoek naar een Communicatie Lead voor Den Haag. Jij bent samen met jouw co-lead de stem van het Communicatieteam op lokaal niveau. Je bent een actief lid van je stadsteam en je kent je weg in de Volt organisatie of wil deze graag leren kennen. Je bent de brug tussen het nationale Communicatieteam en het lokale team en je weet je lokale team te begeleiden en te enthousiasmeren in de campagne tijd.

Wat doet de Communicatie Lead?

De communicatie lead geeft leiding aan een team van  actieve vrijwilligers, die de communicatie van Volt Den Haag met de leden en de omgeving verzorgen. De communicatie lead coördineert de werkzaamheden, begeleidt de teamleden en bewaakt de kwaliteit van de uitingen.

Social media zijn ons belangrijkste middel om op grote schaal contact te maken met geïnteresseerden in onze partij. Dit doen wij op Europees niveau, op nationaal niveau, maar zeker ook via de regionale teams. Daarom is het belangrijk dat Volt Den Haag duidelijk aanwezig is online. Heb jij affiniteit met social media en zie je het zitten om een van de belangrijkste teams van Volt Den Haag aan te sturen? Dan zoeken we jou!

Wie zoeken we?

 • Je bent enthousiast, doelgericht, zelfstandig en kunt goed samenwerken;
 • Je hebt affiniteit met het leiden van een team en ervaring met het structureren van werk;
 • Je hebt ervaring met of interesse in communicatie en online marketing
 • Je bent overtuigd van de uitgangspunten van Volt
 • Je bent minimaal 2 tot 3 maanden lid van Volt.

Wat ga je doen?

Als co-lead van het communicatieteam vervul jij een centrale rol binnen het Volt Den Haag team  in de campagne(s) van of namens Volt Den Haag. Samen met de andere co-lead stuur jij het communicatieteam aan. Dit team maakt of kraakt het succes van de online campagne. Je taken bestaan uit:

 • Aansturen, motiveren en monitoren van het team;
 • Planning opstellen voor het team en uitvoering waarborgen;
 • Bedenken en ontwerpen van content - waaronder beheer over website van Volt Den Haag; 
 • Deelnemen aan het Den Haag Kernteam overleg met andere Co-leads en bestuur;
 • Bijhouden van de contentkalender en hierover schakelen met aangesloten teams;
 • Monitoren van de resultaten van de social media-kanalen.

Geschatte tijdsbesteding per week:

Je hebt gemiddeld [4-6] uur per week beschikbaar, mogelijk meer in campagnetijd. De tijdsbesteding kan uit de vergaderingen met de teams bestaan maar ook uit het maken van content en bijwonen van de evenementen van Volt Den Haag zelf. De besteding is dus erg verschillend per week. 

Interesse? 

Meld je aan en stuur de onderstaande documenten naar de lokale kandidatencommissie van Volt Den Haag: jasper.hondelink@volteuropa.org.  Vergeet niet te vermelden voor welke post je solliciteert.

 • Een CV
 • Motivatiebrief waarin jij uitlegt waarom jij geschikt bent als Communications Lead en gemotiveerd bent om minimaal 2 jaar beschikbaar te zijn voor deze functie.

Volt is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen ongeacht gender, leeftijd opleiding, culturele achtergrond, van wie je houdt of wat je gelooft. Vooral indien je meent bij te kunnen dragen aan de diversiteit van ons team, word je uitgenodigd om te solliciteren op deze functie.

Vacature - Fundraising Lead (m/v/x)

Dé stem van het fundraising team op lokaal niveau!

^

Volt is op zoek naar een Fundraising Lead voor Den Haag. Jij bent de stem van het fundraising team op lokaal niveau. Je bent een actief lid van je stadsteam en je kent je weg in de Volt organisatie. Je bent de brug tussen het nationale fundraising team en het lokale team en je weet je lokale team te begeleiden en te enthousiasmeren in de campagne tijd.

Wat doet de fundraising lead?

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van een fundraising plan en budget. Binnen de lokale teams worden vele activiteiten ondernomen, en bij al deze activiteiten ben jij de persoon die de fundraising meetlat langs de activiteiten legt. Hoewel Volt Den Haag niet zal meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022, zullen er wel veel activiteiten plaats vinden: Zo zullen het Grassroots team en Community Team evenementen organiseren, zullen er workshops plaats vinden en zal het Policy Team haar werk op diverse thema’s voortzetten

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 1. Promoten van lid worden tijdens bijeenkomsten, inschrijfformulieren/apps om lid te worden, etc.
 2. Promoten van doneren bij elke activiteit via een izettle of andere mobiele betaalwijze.
 3. Specifieke city crowdfunding acties (PIF world).
 4. Opbouwen van een bel-team binnen het lokale team.
 5. Social media fundraising.
 6. Merchandise acties.
 7. Deelname aan Spinoza circle evenementen voor grote donoren of business clubs.

Het nationale team geeft de handvatten aan en deelt de ervaringen van de fundraising campagne tijdens de Tweede Kamer verkiezingen. Samen zetten jullie die ervaringen om naar lokaal niveau.

Profiel van een contactpersoon binnen de lokale teams

 • Lokaal verbonden en actief lid van Volt.
 • Brede interesse en contacten in lokale netwerken.
 • Fundraising mindset, je hoeft geen professionele fundraiser te zijn maar wel interesse te hebben in fundraising en dit als een uitdaging zien om in je lokale team op de agenda te zetten.

Wat ga je doen?

 • Binnen je lokale team houd je bij alle activiteiten de fundraising mogelijkheden in het oog en daar waar mogelijk initieer en organiseer jij deze FR mogelijkheden.
 • Activeren van deelnemers voor opzetten van een lokaal bel-team en begeleiding daarvan.
 • Het nationale FR team begeleidt jou en helpt je kennis op te doen en ondersteunt je in je FR activiteiten. Maandelijks, gedurende de verkiezingscampagne 2 wekelijks en aan het einde van de campagne wekelijks overleg met het landelijke FR team.
 • Je legt achteraf verantwoording af over het proces.

Deze rol is goed te combineren met het lidmaatschap van de andere teams.

Interesse?

Meld je aan en stuur de onderstaande documenten naar de lokale kandidatencommissie van Volt Den Haag via jasper.hondelink@volteuropa.org.

 • Een CV
 • Motivatiebrief waarin jij uitlegt waarom jij geschikt bent als Fundraising Lead.